Menedzseriskola

Menedzseriskola

 ntp_72_rgb EMET_logo_fekete_feheremmi-color-logo

Beszámoló

Menedzseriskola

NTP-RHTP-15-0006

 

A Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola Hajdú-Bihar megye egyetlen kisiskolájaként újszerű tehetséggondozást valósított meg , a 2016 júniusában befejeződött programban 30 tanuló , pedagógusok és  külső segítők vettek részt.

Három, egymással szoros kapcsolatban lévő területen szerezhettek ismereteket, gyakorlatot a részvevők. Az informatikában elöljáró tanulókat a marketing munkára készítette fel a program a színjátszó csoport tevékenysége köré építve, 20 fő részvételével pedig gépírás tanfolyam is zajlott, hogy a mai kor követelményeinek megfelelően gyorsak legyenek kiadványok szerkesztésében, beszámolók, projektmunkák készítésében.

A színjátszó csoport előadását nemcsak az iskolai tanulóknak, hanem a település lakóinak, sőt tagintézményeink helyszínein is bemutatta, orvosolva azt a hibánkat, hogy a nagy erőfeszítéssel megtanult színdarabokat csak egy alkalommal mutatták be korábban. A videós csoport különböző technikai eszközökkel felvételeket készített a próbákról, előadásokról, amelyből egy filmet készítettek végül. Ők oldották meg a reklámtevékenységet, az előadások hangosítását, lebonyolítását. A gépírást tanulók     / a megtanuláshoz kevésnek bizonyult az idő/  is részvettek a reklámozásban, a szövegkönyv sokszorosításában, sőt a tanultakat nyílt foglalkozáson is  bemutatták , ezáltal kedvet csináltak a többi gyereknek is e kompetenciaterület elsajátításához.

A program nagy eredménye, hogy a pályaválasztáshoz segítséget nyújtott megismertetve a középiskolai lehetőségeket,sőt a mindennapokban is hasznos ismereteket szerezhettek a gyerekek, magabiztosságuk fejlődött, önmaguk menedzselését is megtanulták. A színjátszó csoport tagjai a művészi élményen túl szélesítették iskolánk kapcsolatrendszerét, társas kapcsolataik gazdagodtak, Tomanek Gábor színművész előadása pedig beszédtechnikájukat is fejlesztette.

A program budapesti színház-és múzeumlátogatást is tartalmazott, kiegészítve a békéscsabai színházi előadások megtekintését, ez segítette a tanulók látókörének bővülését, nemzeti értékeink jobb megismerését.

A foglalkozásokat informatikatanár, drámapedagógus és a gépírásban jártas dolgozó vezette, de az új utakat kereső tantestület minden tagja aktív szerepet vállalt a program megvalósításában, melyet a következő évben több iskolai csoporttal folytatni szeretnénk hasznosítva a beszerzett informatikai eszközöket is.

 

Comments are closed.