Intézkedési terv

Intézkedési terv

Kedves Szülők!

A koronavírus fertőzés terjedése megakadályozásának intézményi megelőzése érdekében az alábbiakról tájékoztatom Önöket

1. Jelenleg intézményünkben a vírusfertőzéssel kapcsolatosan az EMMI felhívása értelmében KÖTELEZŐ MEGELŐZŐ INTÉZKEDÉSEK vannak érvényben.

Ennek értelmében kiemelten figyelünk a szükséges fertőtlenítés (ajtókilincsek, korlát, ebédlő, mosdók, stb.) és a takarítás megfelelő elvégzésére. A kézmosó és kézfertőtlenítő szert viruicid hatású folyékony szappannal folyamatosan biztosítjuk a mosdókban és a folyosókon.

2. A Minisztérium felhívása értelmében kérjük a szülőket, hogy amennyiben bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon, vagy külföldi tartózkodásuk során, ne jöjjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, kövessék azok utasításait.

3. A nevelési-oktatási intézményt kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja.

4. TILOS az intézmény területére belépnie és ott tartózkodnia annak a tanulónak, akinek új típusú koronavírus fertőzésre jellemző tünetei vannak, vagy a megelőző három napban tapasztalt magán ilyen tüneteket:

  • köhögés;
  • nehézlégzés, légszomj;
  • láz;
  • hidegrázás;
  • izomfájdalom;
  • torokfájás;
  • újonnan kialakult ízérzés- vagy szaglászavar.

A lista nem sorol fel minden lehetséges tünetet, egyéb, kevésbé gyakori tünetekről is beszámoltak a vírusfertőzéssel kapcsolatban, ideértve a gastrointestinalis tüneteket, mint például:

  • émelygés,
  • hányás és/vagy
  • hasmenés.

5. A beteg, vagy karanténban elkülönített tanuló csak orvosi igazolás bemutatásával járhat újra iskolába! Szülői igazolás nem elfogadható!

6. A szájmaszk használata a közösségi terekben kötelező. Valamennyi tanuló az intézményi tartózkodás idején rendelkezzen saját szájmaszkkal, hogy felvehesse a szükséges helyeken.
A tanítás kezdetén valamennyi diákunknak biztosítunk szájmaszkot, mely 30 mosásig biztosít védelmet.

A tanítási órákon jellemzően nem kell maszkot viselni.

7. Az intézménybe busszal közlekedő tanulóinknak KÖTELEZŐ a járművön maszk viselése!

8. Az intézmény épületében és udvarán szülők és illetéktelen személyek NEM TARTÓZKODHATNAK.

A szülők reggelente csak az iskola kapujáig kísérhetik, délután pedig ott várhatják a gyermekeiket!

9. Ügyintézés céljából telefonos bejelentkezés szükséges: 06-54/704-533.

Ha az ügyintézéshez személyes jelenlét szükséges, abban az esetben az intézménybe belépéshez maszkot és kesztyűt kell viselni.

10. Bármilyen további intézményi intézkedésről – amennyiben arra szükség lenne – honlapunkon és Facebook oldalunkon folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

Tisztelettel Kóti Balázs

intézményvezető

Comments are closed.