“Határtalanul” 2019

“Határtalanul” 2019

Határtalan örömmel fogadtuk a hírt, hogy pályázatunk sikeres volt, intézményünk hetedikes tanulói lehetőséget kaptak részt venni a Határtalanul programban.

Ebben az évben először nemcsak a magyarhomorogi gyerekek, hanem  a Körösszegapáti  tagintézményünkbe járók is élvezhették a négynapos kirándulást.

2019. szeptember 23-tól 26-ig Románia (Erdély) gyöngyszemeiből kaptunk egy kis ízelítőt.

Alapos előkészítő munka -tervezés, szervezés, előkészítő órák, közös programok-után nekivághattunk úticélunknak.

Szeptember 23-án a hajnali indulás után Csucsán a Boncza-kastélyt látogattuk meg, majd a tordai sóbányában hűsöltünk, élveztük a só jótékony fiziológiai hatását.

Marosvásárhelyen át jutottunk Erdély szívébe. Késő este érkeztünk szálláshelyünkre, Zetelakára. Ott mesébe illő, kedves fogadtatás várt ránk: új, 2-3 fős szobák saját zuhanyzóval, tévével, különálló házakban, egy udvarban, frissen sütött pogácsa és sós sütemények, majd ízletes háromfogásos meleg vacsora, mely kedves házigazdánkat dicséri.

A második napon, szeptember 24-én reggel a helyi iskola, a Boros P. Fortunát Elméleti Közép- és Általános Iskola hetedikeseivel találkoztunk.  A tagintézményünk által készített sütemény és Magyarhomorogról készült képeslap volt az ajándékunk számukra, amit ők is viszonoztak apró ajándékkal. A kellemes, tanulságos beszélgetést követően a Gyilkos-tóhoz, a Békás-szoroshoz vitt utunk, majd Gyimesbükkön megmásztuk a Rákóczi vár lépcsőit, megkoszorúztuk az ezeréves emlékhelyet. Este jót aludtunk a kényelmes ágyunkban.

Szeptember 25-én a Csíksomlyói Kegytemplom, gyárlátogatás Csíkszentkirályon és Hargitafürdőn a Balu kalandpark volt a programunk. Útközben megcsodáltuk a fenyvesekkel vadregényes tájat, a természeti kincseket. Délután a népi mesterségekkel ismerkedtünk meg, majd vidám búcsúestet tartottunk a szálláshelyünkön.

Szeptember 26-a volt az utolsó napunk Erdélyben. A tartalmas svédasztalos reggeli után elindultunk hazafelé Székelyudvarhely nevezetességeit meglátogatva. Majd Farkaslakán elhelyeztük koszorúnkat Tamási Áron sírjánál, Korondon, Parajdon át Szovátán a Medve-tó volt a következő állomásunk. Balavásáron megálltunk ebédelni, majd Nagyváradon át a késő esti órákban érkeztünk haza.

A kirándulást követően értékelő órákon felelevenítettük a kirándulás csodás pillanatait totó kitöltésével, a kiránduláson készült fotók megtekintésével. A szép és tanulságos emlékeket közösen őrizzük.

Köszönjük, hogy közösen átélhettük ezeket a szép élményeket.

A Magyarhomorogi Szabó Pál Általános Iskola és a Körösszegapáti Tagintézmény hetedikesei

Comments are closed.